Afine
AfineTehnologiaSoiuriFotoOfertaContact
Olunden

Intretinerea culturii de afine

Fertilizarea arbustilor de afin

Cantitatea de fertilizanti necesara unei plante este determinata in functie de textura solului si de rezervele de nutrienti pe care solul le are. Afinul are nevoie de nitrogen sub forma de amoniu, fosfor, potasiu precum si de micro-elemente. Noi va oferim programul nostru de fertilizare adaptat pentru fiecare plantatie in parte.

Atentie ! Nu se vor folosi fertilizanti organici proaspeti. Nu se vor folosi fertilizanti hidrosolubili nedizolvati in prealabil in apa.

Tunderea arbustilor de afin

Afinul este recomandat sa se tunda spre sfarsitul iernii si inceputul primaverii, iar ramurile moarte sau lezate trebuie inlaturate cand sunt sesizate. Tunderea butasilor de afin este benefica deoarece stimuleaza cresterea, formarea lastarilor noi si imbunatateste calitatea fructelor. Tunderea se face in functie de varsta plantei, soiul si locatia plantatiei.

La plantare se vor tunde crengile subtiri si fiecare lastar la doar trei muguri vegetativi deasupra solului, astfel se va crea un echilibru mai bun intre sistemul radicular si coroana plantei.
In primul an de la plantare se vor inlatura toti mugurii de rod pentru a-i permite plantei sa isi dezvolte sistemul radicular, devenind astfel mai viguroasa.
In al doilea an de la plantare se vor elimina o parte din mugurii de rod, iar pe ramurile viguroase se vor lasa o parte din flori sa produca fructe.

Afini | Descrierea soiurilor | Galerie foto | Oferta | Sitemap | Contact
© 2012 Pepiniera de afine Olunden.
by silkweb design
S.C. Renard Olunden S.R.L.
FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341
Phone: 0740.393.238